Velkommen til Yndlingsknippet! En gavebutikk på nett, med det nye og unike konseptet Yndlingsknippet – skinnende sølvnøkler for en hver anledning!

Det er gründer og designer Ingrid Kristina Johansen som står bak den nye merkevaren YNDLING. Hun har bakgrunn fra både Forsvaret, ESMOD og brudekjolesøm, og det var i grunn tilfeldigheter som gjorde at Yndlingsknippet skulle se dagens lys høsten 2015.

– Jeg er mor til to flotte gutter på 4 og 7 år, og ideen til dette nye konseptet kom til meg da jeg var i mammapermisjon 2013. Jeg trasket rundt fra gullsmed til gullsmed på jakt etter den perfekte dåpsgaven. En varig, flott og praktisk gave som gutten min kunne skape minner til og se på med nostalgiske øyne i voksen alder. Jeg hadde dårlig samvittighet for at flere av de flotte og dyre gavene vi fikk til min eldste sønn hadde blitt lagt i en skuff, så denne gangen skulle jeg virkelig forberede en ønskeliste. Det var med stor skuffelse jeg oppdaget at utvalget hos gullsmedene stort sett var det samme som da jeg selv ble døpt og jeg savnet en moderne vri på de tradisjonelle gavene.

Jakten på den perfekte dåpsgave ble dessverre resultatløs i form av “noe”, som min lille Olav kunne bringe med seg videre i livet. Men et frø hadde blitt plantet i hodet mitt, og jeg begynte å se etter ideer til hva som kunne være en mer moderne vri på våre tradisjonelle gaver i sølv.

Løsningen fant jeg rett for nesen min. Begge guttene mine ville helst fikle med ting som ikke var ment som leker. Kjøkkenredskaper, mobiltelefoner, fjernkontrollen og, ikke minst, nøkkelknippet mitt.  Det var ikke ofte de fikk låne det. Voksenknipper er som kjent fulle av bakterier, nikkel og bly – og er slett ikke bra for små barnehender. Men de blanke greiene laget jo sånn en herlig lyd! Og det kalde metallet føltes jo så digg! Jeg ble helt fascinert av hvor mye de elsket nøklene.

Etter hvert begynte jeg med litt “research” i hverdagen, og plutselig så jeg babyer med nøkler over alt! På kafé, på diverse venterom, og helt ærlig – har du vært på IKEA? I hver tredje handlevogn sitter det jo en baby med et nøkkelknippe! 

Gründer Ingrid Kristina Johansen Yndlingsknippet

Produktutvikling og design har tatt lang tid. Å finne de rette materialene som er trygge for barn og den rette utformingen på nøklene. Og selvfølgelig den riktige produsenten til sølvnøklene. Etter noen forsøk fant jeg fram til Edelmetallstøperiet.  De hjelper meg med å forvandle mine skisser om til nydelige og blanke nøkler med avrundede kanter. Og i tillegg legger de masse omtanke i prosessen. Akkurat slik det må være for  Yndlingsknippet.  

I likhet med alle andre rangler du finner hos gullsmedene så er Yndlingsknippet ikke CE-godkjent som leketøy. Dette er på grunn av utformingen som et ekte nøkkelknippe i metall. Men jeg har altså  sørget for at knippet er så trygt som et nøkkelknippe kan bli! Det er et mye tryggere alternativ enn de voksnes nøkkelknippe, og jeg ville ikke nølt med å gi det til mine egne barn. Les gjerne mer om dette her.

Gründer og guttemamma - Ingrid Kristina Johansen - Yndlingsknippet

Ifølge en undersøkelse utført av Opinion så har hele 8 av 10 småbarnsforeldre har opplevd at babyer elsker nøkler. Konseptet er derfor velkjent, men produktet er helt nytt. Det er nesten for godt til å være sant, og nesten utrolig at ingen har tenkt på dette før!

– Derfor er jeg nå kjempestolt over å presentere Yndlingsknippet! Norsk design, produsert av en gründer i Norge. Et unikt produkt som verden aldri har sett maken til. Det er lekkert å se på og likevel praktisk. Det har hverdagsverdi i dag og varig affeksjonsverdi i mange, mange år framover. Det er religionsnøytralt og passer like godt til gutt som til jente. Kun det beste er bra nok for din lille Yndling!


Bakgrunn:

Kreativ sjel med mange jern i ilden. Jeg har lederutdanning fra Forsvaret og hadde planlagt en karriere der. Men, etter fire år i uniform bestemte jeg meg for å gjøre noe helt annet. Jeg startet på ESMOD Oslo i 2009 og utdannet meg til motedesigner med spesialisering på barnetøy.  Avgangskolleksjonen min kan du se her:   Dandelion Beauty

Etter ESMOD var jeg så heldig å få jobbe med den utrolig dyktige designeren Cecilie Melli. Jeg sydde vakre kjoler for henne i hennes atelier i Oslo i et par år før jeg begynte å sysle med mitt eget prosjekt. YNDLING er fortsatt i startfasen, og foreløpig fyller jeg alle roller i min lille bedrift og jobber alene. Yndlingsknippet er kommet for å bli, og målet er å bli en klassiker på ethvert gavebord i det ganske land! 

 

Om du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt på telefon 97040405 eller e-post ingrid@yndlingsknippet.no .