Kaptein Sabeltannsko DIY

Har du en liten sjørøver hjemme?
Se hvordan du kan lage Kaptein Sabeltann sko på en enkel måte.

Kaptein Sabeltann sko på 1-2-3

Jeg er så heldig å ha to flotte gutter og regner meg som en relativt erfaren sjørøvermamma. Derfor skal jeg nå vise deg hvordan du kan lage de lekreste Kaptein Sabeltann sko  av ting du sannsynligvis har hjemme eller kan skaffe deg for en slikk og ingenting. Og det er faktisk så lett at alle kan klare det!

For dersom du har, eller har hatt en liten pirat hjemme. – La oss kalle han Sabeltann, bare sånn tilfeldigvis. Så har du kanskje irritert deg over at du bruker flere hundre kroner på den lekreste outfiten; Jakke med glitrende bånd og gulldetaljer, sjørøverhatt med brusende fjær. For ikke å snakke om accessories som sverd, muskedunder og kikkert. Alt for at din lille yndling skal få drømme seg bort i rollen som Kongen på de Sju Hav. Og det er jo magisk! Helt til dere skal utendørs – og joggeskoa kommer på….

 

 

Altså. Det funker jo bare ikke ...

Det er jo SÅNN en ekte sjørøver skal se ut - fra topp til tå.

Sabeltannkostyme sko - diy
Kaptein Sabeltann Kostyme Sko - sabeltannsko - DIY

Det du behøver er:

  • Bunadsko. Kjempelett å få tak i på loppis eller bruktsider på Face. Nye eller slitte, arvet eller overtatt. Spiller ingen rolle, for dette er ikke sko som skal være på hver dag hele dagen. ( Forresten – du kan faktisk risikere å lage en skikkelig hit her, altså, men du får vurdere selv.
  • Noe rødt av typen stoff, plast eller sløyfebånd. Papir (f.eks en serviett) kan også brukes, men da må det ikke være meldt regn. Du behøver to firkanter på ca 10 cm  X 10 cm. Eventuelt 4 X 10 cm dersom du bruker 40mm sløyfebånd.
  • Saks.
  • Lighter (dersom du bruker sløyfebånd).
Kaptein Sabeltannsko DIY

Med plastikk:

Her har jeg klipt et hjørne fra en gammel Cubus-pose og delt fra hverandre.

Crunch sammen i hånda og stikk kortsiden ned i spenna.

Kaptein Sabeltann kostyme

Gjenta på andre siden og spre utover. Klipp i tilpasset lengde.

FERDIG på 1-2-3.

Med sløyfebånd:

Sabeltann kostyme sko DIY

Rødt sløyfebånd finner du i en stoff- eller garnbutikk. Du behøver ikke kjøpe en hel meter, det holder med 40 cm. Framgangsmåten er lik som på plasten, men bruk 2 biter bånd på hver sko for å få litt folder og fluff.

Klipp av til ønsket bredde. Dander litt så det ser pent ut.

 

FERDIG – på 1-2-3. 

Med stoff:

Hvordan lage Sabeltannsko DIY

Samme fremgangsmåte som over. Ettersom stoffet har råkanter, vil dette kanskje være den minst holdbare varianten. Det kommer litt an på hvilken type stoff du bruker, og hvor lett det rakner.  Akkurat  denne typen stoff, bomull cordfløyel, holdt veldig fint to hele dager i selveste Abra Havn og Kjuttaviga. Litt rufsete ble de, men det gjorde ingen verdens ting!

Kostyme Kaptein Sabeltann Sko

Ekstratips:

Har dere ikke  bunadssko i den rette størrelsen? Men kanskje dere har et par svarte pensko med sånne flapper med borrelås på?  Da kan du låne spennen fra bunadskoene som ikke passer (eller storebror sine) og sette de på midlertidig slik som her. Så kan de alt for lite brukte (og gjerne dyre) penskoene få en ekstrajobb. Som Kaptein Sabeltann sko, rett og slett! Bare vær litt forsiktig når du tar spennen av og på, den kan være litt skarp i kantene og skade flappene om du er for rask.

Pensko til gutt blir til Sabeltannsko på 1-2-3

Flytt spennene fra bunadsskoen forsiktig over til flappen på penskoen.

Bunadsko - pensko - sabeltannsko

Flerbruk på de alt for lite brukte penskoa. Genialt, spør du meg!

Så finn fram bunadskoene og sett i gang. Dette er verdt minst 1000 mammapoeng.  Det tar deg 10 minutter å lage, men gleder en fornøyd liten yndling i lang tid framover.

Ta gjerne en titt i nettbutikken min også! Der finner du blant annet Yndlingsknippet – babyens eget nøkkelknippe, og andre flotte gaveprodukter i ekte sølv.

Lykke til!

-ingrid-

Kaptein Sabeltann sko på 1-2-3
Tags: